Ondernemers zijn ezels

Hugo de Haan is directeur van Vision Dynamics.

Leestijd: 4 minuten

De vakantie is voorbij. Medewerkers keren slecht gemotiveerd terug naar hun werk (zie NRC, 11 september). Mensen zijn dan minder tevreden over hun loopbaan en kijken vaak uit naar een andere baan. Dat is een goede zaak. Sociologen concludeerden dat je dan maar beter niet op vakantie kunt gaan. Snapt u het nog? Ik niet. Overigens, bij de leidinggevenden stijgt de loopbaantevredenheid juist na de vakantie. Jammer, want door te blijven zitten wordt hun ervaring veelal minder benut.

Het gaat weer even goed met polderend Nederland. We profiteren naast het gas uit het Noorden drie keer van China; via onze industriële oosterburen, via de containerverbinding van Rotterdam met Sjanghai en via Chinese ontwikkeling en koopkracht in de opleving van ASML en Philips in het zuiden. Er ontstaat helaas een vacuüm. De grote OEM‘s moeten zich meer en meer op hun core richten en wereldwijd marktaandeel verhogen. Om sneller te kunnen schakelen wordt steeds meer uitbesteed, ook de ontwikkeling van modules vooral door de grotere mkb‘ers. Mkb-toeleveranciers leggen zich dus steeds meer toe op het beleveren van het grootbedrijf. De consequentie is wel dat we als ezels allemaal achter elkaar aan lopen en er geen nieuwe OEM‘s meer ontstaan. Want dat is juist moeilijker in tijd van opleving als iedereen druk is. Er liggen ontzettend veel ideeën op de plank bij OEM‘s en het innovatieve kleinbedrijf, maar door de opleving pakt bijna niemand die op. Dan doel ik vooral op ideeën met potentiële significante impact op blijvend hoge werkgelegenheid. Met de veelbesproken Phenom en Mutracx zijn de eerste zaailingen verricht, maar het zijn er nog veel te weinig.

Ook onze overheid leert van haar fouten. Nu de kas leeg is en het ene na het ander verkochte bedrijf de R&D-afdeling sluit, wordt het bedrijfsleven niet meer verwend met miljoenen aan doelloze subsidie. In tijd van recessie klaagt iedereen. De industrie klaagt over de overheid die geen keuzes maakt. Wees blij. Kunt u zich specifieke maatregelen herinneren die aan de wieg stonden van een succes? Ik niet. Subsidies komen meer en meer terecht in cluster van grootbedrijf, producerend mkb en innovatief kleinbedrijf. Ook al is dat laatste vaak het kind van de rekening omdat het moeilijker te bereiken is en deelname nog niet verplicht is gesteld.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen