Omzetstijging bij Besi, maar orders lopen terug

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Besi heeft in de eerste jaarhelft een omzet van 316 miljoen euro geboekt, maar liefst twaalf procent meer dan in de eerste helft van 2017. Het afgelopen kwartaal was wel wat lager dan een jaar geleden door een terugval in de markt voor smartphones, maar dat werd deels gecompenseerd doordat automotive juist in de lift zit. De jaarwinst tot nu toe ligt op 84 miljoen euro, tien procent meer dan in 2017.

Het beeld blijft echter niet rooskleurig, waarschuwt het bedrijf, want het orderboek wordt door de kwakkelende smartphonemarkt snel dunner; in kwartaal twee lag het aantal bestellingen maar liefst een derde lager dan een jaar eerder. Een grote klant annuleerde zelfs een order van 28 miljoen euro. Door deze effecten en seizoensfluctuaties verwacht de machinebouwer dan ook 25 tot 30 procent minder omzet in het derde kwartaal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.