Omzetgroei en kwart meer winst voor Aalberts in 2011

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

2011 is een topjaar geworden voor Aalberts Industries. Het technologieconcern sloot de boeken bij een omzet van 1,94 miljard euro. Dat is 15 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 146 miljoen, bijna een kwart meer dan de opbrengst uit 2010.

‚ÄôDe onderneming heeft het beste jaar ooit gerealiseerd‚Äė, zegt topman Jan Aalberts, die in april de scepter zal overdragen aan Wim Pelsma. ‚ÄôDe stijging van de totale en autonome omzet met respectievelijk 15 en 9 procent, het bedrijfsresultaat met 16 procent, de winst per aandeel met 24 procent en de talrijke investeringen in nieuwe markten, producten en technologie√ęn laten dat duidelijk zien.‚Äė

Na een voorspoedig eerste halfjaar nam de marktvraag bij de halfgeleiderindustrie in het derde kwartaal af maar dat verbeterde in het vierde kwartaal. Mede dankzij de overname van Lamers High Tech Systems krijgt de toelevering van completere systemen steeds meer vorm, aldus Aalberts. De marktvraag in de automobielindustrie bleef het hele jaar gunstig. Ook in de precisiemachinebouw liet de marktvraag een opgaande lijn zien. Er werden vele projecten uitgevoerd en het orderboek was per einde van het jaar goed gevuld.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.