Omzet techsector in 2013 pas op niveau 2008

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse technologische industrie heeft volgend jaar pas de schade van de kredietcrisis goedgemaakt, blijkt uit de conjunctuurtest van brancheorganisatie FME-CWM. Het herstel duurt langer dan verwacht vanwege de eurocrisis, die ook dit jaar nog een stempel drukt op de omzetcijfers. In de halfjaarlijkse enquête gaan techondernemers uit van een mager procentje groei in 2012, na in de eerste helft van dat jaar even volledig stil te hebben gestaan. In 2013 volgt 4 procent groei. Overigens doet de sector het daarmee nog altijd beter dan de Nederlandse economie als geheel, zoals blijkt uit vandaag gepubliceerde CPB-cijfers.

Dat gegeven gebruikt FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink als munitie. In diverse media heeft zij het kabinet op het hart gedrukt niet op de maakindustrie te bezuinigen. ’De technologische industrie blijft investeren, ondanks de kwetsbare economische situatie. Den Haag moet dat ook doen. Er mag niet worden bezuinigd op de concurrentiekracht van Nederland‘, aldus het voormalige Tweede Kamerlid. ’We moeten blijven investeren in innovatie, in onderzoek en in onderwijs. Dan kunnen we kansen creëren en benutten om de verdienkracht van Nederland te vergroten.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen