Omzet Picanol op niveau twee jaar geleden

Alexander Pil
30 april 2014

De Picanol Group realiseerde in het eerste kwartaal van 2014 een geconsolideerde omzet van 112 miljoen euro. Dat is beduidend lager dan de 146 miljoen euro uit het uitzonderlijk sterke eerste kwartaal van 2013. Picanol vergelijkt het resultaat daarom liever met de 107 miljoen euro uit het eerste kwartaal van 2012.

Zoals verwacht – en eerder aangekondigd – werd de divisie Weaving Machines in het eerste kwartaal van 2014 geconfronteerd met een sterke afkoeling van de wereldwijde weefmachinemarkt, nog verscherpt door de sterke euro. De divisie Industries kende in het eerste kwartaal van 2014 een lagere vraag vanuit Weaving Machines, maar kon in vergelijking met het eerste kwartaal van 2013 een verdere groei bij externe klanten realiseren.

Aangezien het verbeteren van de concurrentiepositie door verdere productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen en gerichte investeringen een absolute prioriteit is, heeft de Raad van Bestuur vorig jaar investeringen voor Ieper goedgekeurd van 17,5 miljoen euro. Zo investeert Picanol momenteel in nieuwe productiemachines, een nieuwe proefdraaizone voor weefmachines en een nieuw klantentrainingscentrum in Ieper. De bouwwerkzaamheden liggen op schema en moeten deze zomer zijn afgerond.

Picanol bevestigt zijn eerder gegeven prognose dat het in de eerste jaarhelft van 2014 een omzet zal neerzetten in lijn met de omzet van de eerste jaarhelft van 2012. De Ieperse machinebouwer blijft voorzichtig aangezien het als exportgericht bedrijf actief is in een volatiele wereldeconomie met wijzigende wisselkoersen. Door het cyclische karakter van de textielmarkt blijft een strikte kostenbeheersing absoluut noodzakelijk.