Omzet omhoog, winst omlaag bij ABB

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

ABB heeft in 2012 een omzet geboekt van 39,3 miljard dollar. Dat is 4 procent meer dan het jaar ervoor. Het aantal orders bleef met 40,2 miljard nagenoeg op hetzelfde niveau. Desondanks daalde de nettowinst fors; van 3,2 miljard dollar in 2011 naar 2,7 miljard in 2012. Dat is een daling van 15 procent. De divisie Discrete Automatisering en Motion deed het goed met een omzetstijging van 7 procent naar 9,4 miljard, onder meer door grote roboticaorders uit Europa en Zuid-Amerika. De procesautomatiseringstak zag de omzet juist licht dalen naar 8,2 miljard dollar.

Het Zwitserse bedrijf kijkt met vertrouwen naar de toekomst. ABB ziet namelijk dat zijn groeimotoren voor de lange termijn aanwezig blijven: industriële productiviteit, efficiënte energievoorziening en renewables. Op korte termijn is het resultaat onzekerder door de afhankelijkheid van de industriële productiestijging en overheidsmaatregelen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.