Omzet omhoog, winst naar beneden bij Simac

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Ondanks de economisch lastige omstandigheden is de omzet van Simac over het eerste halfjaar met 13 procent gegroeid ten opzichte van deze periode in 2011. De inkomsten komen daarmee uit op 81,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat en de nettowinst daalden in deze periode, volgens Simac door investeringen in applicaties en cloud-computing. Onder de streep hield het bedrijf uit Veldhoven 1,2 miljoen euro over, ofwel 37 procent minder dan een jaar eerder.

De groei komt voornamelijk uit de ICT-infrastructuurtak van het bedrijf, maar dit is ook een plek waar de marges sterk onder druk staan. Wat betreft ICT-applicaties kampt het bedrijf momenteel met een lagere vraag. De retailsector is erg voorzichtig met investeringen en binnen de gezondheidszorg blijft de vraag uit door lange besluitvormingstrajecten. Volgens Simac is zijn tak voor industriële elektronica en automatisering stabiel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.