Omzet Fei daalt maar winst stijgt

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Fei verdiende in het eerste kwartaal 221 miljoen dollar, twee procent minder dan dezelfde periode het jaar ervoor. Voornamelijk het gevolg van de ongunstige wisselkoersen, aldus het bedrijf. Toch maakt het zich geen zorgen. De winst maakte een sprong van van 25 naar 28 miljoen dollar en het orderboek nam zelfs na een afboeking van 21 miljoen dollar vanwege de ongunstige wisselkoersen toe met 15 miljoen, naar een totaal van 510 miljoen dollar.

Het bedrijf toont zich tot zo ver dan ook tevreden over 2015. De organische omzetgroei lag in de lijn van de verwachtingen en de zwakke Europese valuta’s zijn juist weer goed voor de brutomarge en winstgevenheid. Bovendien begint de markt langzaam warm te lopen voor de cryo-elektronenmicroscopie-workflows van het bedrijf en worden de nieuwe tem’s steeds meer omarmd. Daarnaast zegt het bedrijf een verbeterde orderinname te zien bij een aantal van zijn grote halfgeleiderfabrikanten, wat erop wijst dat ook deze business in 2015 een gezonde groei zal laten zien.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.