Omzet en winst gedaald bij Picanol

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Picanol realiseerde in het eerste halfjaar een geconsolideerde omzet van 219,1 miljoen euro, een daling van 16 procent in vergelijking met de sterke eerste zes maanden van 2011. De Ieperse weefmachinebouwer sluit de boeken met een nettowinst van 25,4 miljoen euro, waar de teller in dezelfde periode vorig jaar tot 34,6 miljoen kwam.

De weefmachinetak kende een aarzelende start in 2012, zoals Picanol al had verwacht op basis van het zwakkere orderboek eind 2011. In het tweede kwartaal verbeterde de vraag naar weefmachines echter, onder meer door het succes van nieuwe weefmachines en de goedkope euro. De markt voor nieuwe weefmachines wordt daarbij gekenmerkt door nervositeit, waarbij Picanol sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen. De lagere vraag vanuit de divisie Weaving Machines vertaalde zich ook in een omzetdaling voor Industries in de eerste jaarhelft van 2012.

Op basis van het huidige orderboek houdt Picanol voor de tweede jaarhelft rekening met een omzetstijging in vergelijking met dezelfde periode in 2011. De omzetdaling voor het volledige boekjaar 2012 zal daarom tegenover 2011 beperkt blijven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.