Omron stopt motion control in rek

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Omron breidt zijn motionplatform uit met de Trajexia CJ1-MCH72 in PLC-formaat. Deze motion controller past direct in een CJ1 PLC-rek. Dit biedt voordelen als besparing op kastruimte in de machine belangrijk is. De nieuwe controller, die is ontworpen voor gebruik met Omrons CJ1 PLC-familie, vermindert de noodzaak van bedrading in het bedieningspaneel sterk doordat de communicatie tussen de PLC en de motion controller via de backplane loopt. Hierdoor kunnen deze direct gegevens van alle soorten delen.

De Trajexia CJ1-MCH72 ondersteunt tot dertig fysieke assen. De controller beschikt over zestien digitale ingangen, acht digitale uitgangen en een encoder-I/O-verbinding, samen met een ingebouwde Mechatrolink-II-poort voor de aansluiting van de servoaandrijvingen en frequentieregelaars. Aanvullende opties voor communicatie zijn eenvoudig te realiseren met standaard CJ1-interfaceborden voor verbindingen naar de populaire veldbussystemen Ethernet, Devicenet en Profinet.

Omron ondersteunt het programmeren van de motion controller met de Trajexia Studio-software. Deze biedt via een grafische interface functies als multideviceondersteuning, offline programmering, gedeeltelijke downloads en programmavergelijking.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen