Omron rust compacte besturing uit met Ethernet

Alexander Pil
23 mei 2012

Omron heeft een nieuwe uitvoering van zijn compacte CP1L-PLC geïntroduceerd die standaard voorzien is van een Ethernet-aansluiting. Doorgaans zit deze optie alleen in grotere, modulaire PLC‘s. De verbeterde uitvoering van de CP1L voorziet volgens de fabrikant in de behoefte aan ’compacte PLC‘s die naadloos verbinding kunnen maken met uiteenlopende apparatuur in een installatie en tevens mogelijkheden bieden voor remote onderhoud en communicatie‘.

De Ethernet-poort op de CP1L is geschikt voor zowel programmering als datacommunicatie. De Socket Services-functie zorgt voor een programmeerbare netwerkverbinding waarmee gebruikers een Ethernet-protocol voor hun toepassing kunnen kiezen. Socket Services ondersteunt standaard Ethernet-protocollen zoals TCP en UDP. Voor Modbus/TCP levert Omron al de nodige functiebouwstenen aan waardoor gebruikers snel verbinding kunnen maken met uiteenlopende apparatuur. Bovendien ondersteunt de CP1L het Ethernet-protocol Fins van Omron waarmee ze verbindingen kunnen leggen naar andere PLC‘s en HMI‘s.

Er zijn drie Ethernet-uitvoeringen van de CP1L leverbaar met twintig, dertig of veertig I/O-punten, maar Omron kan dat op verzoek uitbreiden tot honderdzestig I/O-punten. De standaarduitvoeringen zijn voorzien van twee analoge 10 V ingangen. Als meer analoge I/O‘s zijn vereist, kan de CP1L worden uitgebreid met nieuwe optionele kaarten waarmee nog eens twee ingangen, twee uitgangen, of twee ingangen én twee uitgangen kunnen worden toegevoegd.