Omron-PLC’s voldoen met precisie aan de behoeftes

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de invoering van de nieuwe CP1E-modellen heeft Omron zijn CP1-gamma van programmeerbare besturingen uitgebreid. De CP1E-PLC‘s maken gebruik van dezelfde programmeermethodes en instructieset als de eerdere CP1L‘s en CP1H‘s. Hierdoor zijn upgrades eenvoudig omdat programma‘s direct en zonder wijziging kunnen worden overgezet naar verschillende soorten machines.

De CP1E-N-varianten beschikken over een snelle seriële poort voor bijvoorbeeld het aansluiten van een HMI of het aansturen van frequentieregelaars. Ook hebben ze snelle pulsuitgangen voor een eenvoudige interfacing met servodrives. Deze eigenschappen maken de PLC‘s geschikt voor gebruik in eenvoudige motion-control- en positioneringstoepassingen. Zoals alle modellen in het CP1-gamma hebben de CP1E-PLC‘s een standaard USB-interface voor programmering en monitoring.

Omrons CP1E-PLC‘s zijn beschikbaar in versies met twintig, dertig of veertig ingebouwde digitale I/O‘s. Het is mogelijk ze uit te breiden tot een maximum van honderdzestig I/O-punten. De besturingen zijn uitgerust met zes encoderingangen (10 tot 100 kHz) en twee pulsuitgangen (10 en 100 kHz). Ze bieden 2k steps of 8k steps gebruikersgeheugen met een instructietijd van 1,1 µs.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen