Olievrije schroefcompressoren Alup krijgen update

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Alup-Kompressoren heeft zijn volledig olievrije schroefcompressoren uit de serie Lento 15-30 kW vernieuwd. De nieuwe frequentiegeregelde Lentoā€˜s zijn volledig watergeĆÆnjecteerd en -gesmeerd, uitgerust met polymeer schroeven en de energie-efficiĆ«nte besturing Air Control 5.1. De Lento is een klasse-0-persluchtoplossing voor bedrijven in food, farmacie, elektronica en de medische sector.

De Lento hoort bij de nieuwste generatie van watergeĆÆnjecteerde schroefcompressoren met wet screw technology (type 1). Hierdoor is hij volledig olievrij omdat schroeven en lagers worden gesmeerd met water dat is gezuiverd door middel van omgekeerde osmose. Het gebruik van water als smeermiddel zorgt voor lage onderhoudskosten. Het is immers niet nodig om olie en oliefilters te vervangen en om deze milieubewust af te voeren. Tevens is er minder milieubelasting doordat het condensaat geen olieresten bevat en geen speciale behandeling behoeft.

Met het oog op energiebesparing is de Lento frequentiegeregeld en uitgerust met een efficiĆ«nte IE3-motor. Daarnaast zorgt de Air Control 5.1 voor een efficiĆ«nte besturing van de compressor. De Lento is leverbaar met een geĆÆntegreerde droger waardoor het drukverval tot een minimum wordt beperkt, wat ook resulteert in minder energieverbruik.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen