Oliesmering vergroot mogelijkheden servocilinders SEW

Alexander Pil
9 januari 2013

SEW-Eurodrive heeft zijn aanbod CMS-servocilinders uitgebreid met de uitvoeringen CMSB71 en CMSMB63/71. De serie omvat naast de vetgesmeerde CMS71L-servocilinder nu ook de oliegesmeerde modellen CMSB71 en CMSMB71. De bouwgrootte CMSB63 is uitgebreid met de asparallelle CMSMB63-variant. Door gebruikmaking van diverse adapters kunnen de lineaire aandrijvingen worden gecombineerd met de standaard CMP-servomotoren van SEW-Eurodrive in een configuratie met parallelle of seriële assen.

De servocilinders van de CMSMB-serie zijn beschikbaar in bouwgrootte 63 in de uitvoeringen S en M, en in de bouwgrootte 71 in de uitvoeringen S, M en L. Het spindeltype dat voor alle nieuwe modellen is gebruikt, is een kogelomloopspil met een spoed van 6 mm. De maximale lineaire snelheid is 450 mm/s, onafhankelijk van de slaglengte. De asseriële CMSB71-serie is beschikbaar in diverse slaglengtes van 100 tot 1200 mm. Afhankelijk van de uitvoering kunnen de servocilinders een maximale continue lineaire kracht leveren van 10 duizend N en een piekkracht van 24 duizend N.

De cilinders zijn ideaal voor toepassingen die grote verstellingen en hoge lineaire snelheden vereisen, aldus SEW-Eurodrive. Ze zijn ook geschikt voor toepassingen met korte slagen van onder de 1 mm met extreem korte cyclustijden. Met vetsmering is dat niet mogelijk. De servocilinders worden gebruikt als verstelaandrijving in regelapparatuur en als krachtaansturing in lastangen en vouwsystemen zoals toegepast in de automobielcarrosserie-assemblage en in installaties in de verpakkings- en houtverwerkingsindustrie.