Oliesmering vergroot mogelijkheden servocilinders SEW

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

SEW-Eurodrive heeft zijn aanbod CMS-servocilinders uitgebreid met de uitvoeringen CMSB71 en CMSMB63/71. De serie omvat naast de vetgesmeerde CMS71L-servocilinder nu ook de oliegesmeerde modellen CMSB71 en CMSMB71. De bouwgrootte CMSB63 is uitgebreid met de asparallelle CMSMB63-variant. Door gebruikmaking van diverse adapters kunnen de lineaire aandrijvingen worden gecombineerd met de standaard CMP-servomotoren van SEW-Eurodrive in een configuratie met parallelle of seriële assen.

De servocilinders van de CMSMB-serie zijn beschikbaar in bouwgrootte 63 in de uitvoeringen S en M, en in de bouwgrootte 71 in de uitvoeringen S, M en L. Het spindeltype dat voor alle nieuwe modellen is gebruikt, is een kogelomloopspil met een spoed van 6 mm. De maximale lineaire snelheid is 450 mm/s, onafhankelijk van de slaglengte. De asseriële CMSB71-serie is beschikbaar in diverse slaglengtes van 100 tot 1200 mm. Afhankelijk van de uitvoering kunnen de servocilinders een maximale continue lineaire kracht leveren van 10 duizend N en een piekkracht van 24 duizend N.

De cilinders zijn ideaal voor toepassingen die grote verstellingen en hoge lineaire snelheden vereisen, aldus SEW-Eurodrive. Ze zijn ook geschikt voor toepassingen met korte slagen van onder de 1 mm met extreem korte cyclustijden. Met vetsmering is dat niet mogelijk. De servocilinders worden gebruikt als verstelaandrijving in regelapparatuur en als krachtaansturing in lastangen en vouwsystemen zoals toegepast in de automobielcarrosserie-assemblage en in installaties in de verpakkings- en houtverwerkingsindustrie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen