Oeso: topsectorbeleid te veel op bedrijven geënt

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) vindt dat Nederland te zwaar inzet op fiscale stimulering van R&D. Het innovatieve vermogen van Nederland zou gebaat zijn bij meer projecten die bedrijven en onderzoeksinstellingen samen initiëren. Tegelijk waarschuwt de gouvernementele adviseur niet te veel onderzoeksmiddelen naar de topsectoren te schuiven: dit gaat ten koste van de uitstekende publieke onderzoeksinfrastructuur die Nederland heeft.

De Oeso uit de kritiek en waarschuwingen in een gisteren verschenen evaluatie van de Nederlandse economie. Veel elementen uit het rapport zijn in het binnenlandse debat ook al de revue gepasseerd. Zo maant de Oeso het mkb meer te engageren en ook aandacht te hebben voor ‘opkomende’ sterktes die buiten de negen topsectoren vallen. Nederland is desalniettemin goed gepositioneerd om zijn ambitie waar te maken om tot de top vijf beste kenniseconomieën te behoren, schrijft de Oeso.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.