Oceanz en AM-Flow stomen 3d-printen klaar voor Industrie 4.0

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Oceanz, een Amsterdamse serviceprovider in 3d-printen, en AM-Flow, specialist in de ontwikkeling van end-to-end technologie voor de additive manufacturing, gaan een partnership aan om volledig geautomatiseerde am-productielijnen te ontwikkelen. Met deze samenwerking focussen de twee bedrijven op de automatisering van het post-productieproces van 3d-printen, om de techniek te optimaliseren als concurrerende productietechnologie.

Additive manufacturing staat nu op het punt om als modern productietechnologie breed te worden ingezet. Het modelontwerp en het 3d-printproces verloopt digitaal, maar na het printen volgen diverse handmatige processtappen. Denk aan schoonmaken, identificeren, sorteren en het controleren van kwaliteit. Met een financi√ęle impuls van het mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren zetten AM-Flow en Oceanz een nieuwe stap richting Industrie 4.0 in additive manufacturing.

‘Net als bij andere 3d-printserviceproviders wordt ook bij Oceanz een deel van het nabewerkingsproces handmatig uitgevoerd. Daarom zien wij het belang in van het toepassen en ontwikkelen van nieuwe technologische principes, zoals automatische identificatie, artificial intelligence en machine learning’, zegt Oceanz-topman Erik van der Garde. ‘We stellen onze productiefaciliteiten als living lab ter beschikking.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.