Océ toont supersnelle brede kleurenprinter na korte ontwikkeltijd

Alexander Pil
Leestijd: 9 minuten

Op ‘s werelds grootste printbeurs demonstreerde Océ onlangs het prototype van zijn nieuwe breedformaatkleurenprinter. De Velocity bedrukt achttien meter papier per minuut – ongekend voor zo‘n systeem. Om de ontwikkeling te versnellen, shopten de Venlonaren binnen de eigen organisatie voor de beste onderdelen en voegden ze daar de razendsnelle printkop van het Amerikaanse Memjet aan toe.

Ruim vier jaar geleden introduceerde Océ zijn Crystalpoint-technologie. Deze vinding combineert de goede materiaalkundige eigenschappen van toner met de voordelen van inkjet. De Océ Colorwave 600 was het eerste product uit Venlo dat de nieuwe technologie gebruikte. Dit breedformaatkleurensysteem – door de tonerballetjes die erin gaan ook wel ’knikkerprinter‘ genoemd – bedient niet alleen het traditionele segment voor technische documentatie, maar ontsluit ook nieuwe, meer grafische domeinen voor Océ, waaronder die voor reclameposters in winkels. De Colorwave 600 kan zowel in zwart-wit als in kleur printen en doet er een halve minuut over om een A0‘etje (grofweg een vierkante meter) af te drukken. Daarmee is het systeem sneller dan de concurrentie. Belangrijkste toepassingsgebied is Cad-printen op hoge volumes.

’Eerder kon het makkelijk vijftien minuten duren om een poster in kleur af te drukken‘, zegt Paul Whitehead, international business development manager bij Océ. ’Als het in twee of drie minuten kon, was het al een snel systeem. Ter vergelijking: een typische zwart-witprinter kan met gemak tot vijftien A0‘s per minuut printen. Met de Colorwave veranderde dat. Klanten hoeven de kleurenprinter nu niet alleen maar te gebruiken voor die ene unieke poster of dat ene speciale technische document. We kwamen echt in het mid volume-segment. De Colorwave zorgde ervoor dat veel mensen anders gingen denken over kleurenprinten.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.