Océ, OTB Solar en Tomtom genomineerd voor High-Tech Systems Action Award

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

De High-Tech Systems Action Award 2010 gaat naar Océ, OTB Solar of Tomtom. Het High-Tech Systems Platform (HTSP) deelt deze prijs jaarlijks uit aan het bedrijf dat de beste prestatie heeft geleverd in de hightech. Océ dingt mee met zijn breedformaatkleurenprinter Colorwave 600, die de Venlose Crystalpoint-technologie gebruikt om tonerballetjes om te zetten naar jetbare gel. OTB Solar, tegenwoordig onderdeel van de Duitse machinebouwer Roth & Rau, is genomineerd voor het marktsucces van zijn zonnecelproductiemachine DepX. Tomtom maakt kans op de prijs vanwege de deal met Renault, dat de Amsterdamse navigatiesystemen inbouwt in het dashboard van zijn auto‘s.

Een onafhankelijk jury onder leiding van Fei-topman Rob Fastenau heeft de inzendingen van Océ, OTB Solar en Tomtom gekozen uit een groot aantal aanmeldingen, zowel uit de HTSP-kring als van daarbuiten. Daarbij is niet alleen gekeken naar technologische innovatie maar ook naar opmerkelijk marktsucces. Tijdens Bits&Chips 2010 Embedded Systemen op 11 november in het Evoluon geven de drie genomineerden een voordracht waarin zij laten zien waarom zij de prijs verdienen. Deze presentatie weegt mee in de finale beoordeling, die de jury aan het eind van de dag bekendmaakt. De winnaar ontvangt uit handen van Fastenau een bijzonder beeld van de bekende beeldhouwer Hans van Eerd.

De High-Tech Systems Action Award is een erkenning van branchegenoten voor een uitzonderlijke prestatie. Doel is om voor elkaar en het publiek zichtbaar te maken dat binnen de hightechindustrie uitzonderlijk wordt gepresteerd. Het is de vierde keer dat het HTSP de award uitreikt. Eerder ging de prijs naar Philips Healthcare (2007), Vanderlande (2008) en Thales (2009).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.