Océ opent technologiecentrum in Singapore

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Als onderdeel van zijn Aziatische offensief heeft Océ een technologiecentrum geopend in Singapore. Océ Technologies Asia (OTA) gaat de Venlose activiteiten in het Verre Oosten aansturen op het gebied van R&D, productintroducties, logistiek en inkoop. ’De oprichting van OTA past in onze strategie om zo laag mogelijke productiekosten te bereiken‘, aldus Anton Schaaf, Chief Technology & Operations Officer van Océ. ’Singapore is een goede locatie voor het continu verbeteren van onze portefeuille en voor het coördineren van onze research-, productie- en logistieke activiteiten. De stadstaat heeft een goede infrastructuur en hoogopgeleide medewerkers.‘

Océ is al ruim dertig jaar actief in Singapore. Zo‘n achttien jaar geleden opende het er een internationale inkooporganisatie om de ontwikkeling van een Aziatische leveranciersbasis te stimuleren. Deze activiteit komt nu onder de paraplu van OTA, dat daarnaast de leiding heeft over de Venlose productieactiviteiten in het Verre Oosten, toezicht houdt op het opstarten van producten in de fabrieken en de kwaliteit en levering bewaakt. Verder gaat het centrum R&D-vaardigheden ontwikkelen, aldus het persbericht. Bij Océ in Singapore werken ruim honderdtwintig mensen.

De opening van OTA maakt deel uit van de Océs streven om zijn positie in Azië te versterken. Om de omzet daar te verhogen, zoekt de producent van afdruksystemen zijn sectorgenoten in het Verre Oosten op. Recentelijk hebben de Venlonaren de samenwerking met het Japanse Konica Minolta geïntensiveerd en zijn ze een alliantie aangegaan aan met Fuji Xerox, eveneens uit Japan. Vorig jaar sloten ze al een huwelijk met de Chinese Founder Group en het Japanse Fujifilm. Daarnaast heeft Océ zich ten doel gesteld om eind 2008 ongeveer 80 procent van zijn grootformaat- en cutsheetprinters te laten fabriceren in Azië en Centraal Europa.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.