Océ met Europese partners in project voor voorspellend onderhoud

Pieter Edelman
8 augustus 2017

Océ zet samen met Siemens, het Duitse ai-onderzoeksinstituut DFKI en het Franse CEA een project op poten voor voorspellend onderhoud bij zijn printers. Het project wordt uitgevoerd onder de vlag van EIT Digital. Tegen het einde van het jaar moet het resultaat gedemonstreerd kunnen worden.

Voor het project zullen verschillende Océ-printers gedurende enkele maanden allerhande sensorgegevens gaan verzamelen. Het DFKI (Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz) zal zich over de algoritmes buigen om hier de juiste gegevens uit te halen. Voor het verzamelen en beheren van de sensorgegevens wordt een cloudsysteem gebruikt dat elders bij EIT Digital is ontwikkeld.

Het project valt binnen het Oedipus-programma van EIT Digital, dat vijf projecten uitwerkt waarmee de Europese industrie nieuwe businesskansen kan creëren. Voorspellend onderhoud is het tweede project binnen Oedipus. Eerder dit jaar ging al een project van start voor het omzetten en doorsturen van robot- en machinedata naar cloudplatforms.