Océ mag bonussen top verhogen ondanks weerstand

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De buitengewone aandeelhoudersvergadering van Océ heeft ingestemd met het voorgestelde nieuwe beloningsbeleid voor het topmanagement. De weg is nu vrij voor de Venlose producent van printsystemen om de maximale bonussen voor de korte en lange termijn te verhogen van 50 respectievelijk 60 procent naar 90 procent van het jaarsalaris. Vakbonden hadden grote problemen met het voorstel en ook het invloedrijke stemadviesbureau voor beleggers Riskmetrics was tegen.

In een brief aan bestuur en commissarissen van Océ noemden vakbonden de beloningen ’excessief‘, zo schreef het Financieele Dagblad. Het voorstel zou hebben geleid tot ’emotionele en vaak ook woedende reacties‘ onder werknemers. De vakbonden wezen erop dat het bedrijf wereldwijd zeshonderd banen schrapt om de economische tegenwind het hoofd te bieden. Honderd daarvan verdwijnen bij R&D in Venlo.

Riskmetrics had institutionele beleggers geadviseerd tegen te stemmen. Hoewel het bureau de verhoging van het bonusmaximum niet overmatig vond binnen de branche, wilde het meer uitleg over de noodzaak ervan. Het bureau was wel tegen het voornemen om de beloning in aandelen te vervangen door een uitkering in contanten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.