Océ maakt apparaten toegankelijker voor visueel gehandicapten

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Touchto Speech-functionaliteit van Océ maakt printen en kopiëren gemakkelijker voor slechtzienden. Via de softwareprogrammeerbare toetsen op de Venlose machines krijgen zij hiermee gesproken ondersteuning bij apparaatinstellingen als aantal kopieën en enkel- of dubbelzijdige verwerking van origineel of reproductie en bij serviceberichten over het bijvullen van papier of toner. Het systeem is volledig geïntegreerd in de machine; gebruikers hoeven geen aparte software of tools te installeren. Vijf multifunctionele Varioprint-apparaten uit Venlo zijn nu beschikbaar met de functionaliteit: de 1055, de 1065, de 1075, de 2062 en de 2075. De Britse universiteit van Worcester is de eerste afnemer van een Touchto Speech-systeem.

Océ maakt zijn producten op verschillende manieren toegankelijker voor visueel gehandicapten. Behalve gesproken ondersteuning via Touchto Speech biedt het bedrijf onder meer een speciale groene knop op zijn machines, waarmee gebruikers beelden automatisch kunnen laten optimaliseren. Doordat de bediening is gebaseerd op softwareprogrammeerbare toetsen in plaats van een drukgevoelig scherm, zijn de Venlose systemen ook eenvoudig uit te breiden met een braille-interface.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.