Océ boekt meer omzet in K4 en 2010

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In zijn vierde kwartaal heeft Océ een omzet geboekt van 715 miljoen euro, tegen 683 miljoen twaalf maanden eerder. Over het volledige (gebroken) boekjaar kwamen de inkomsten daarmee uit op 2,67 miljard euro. Dat is licht beter dan de 2,65 miljard van 2009. De specialist in printsystemen ziet vooral de Amerikaanse markt aantrekken, waar veertig procent van de omzet vandaan komt. Het nettoverlies is wel opgelopen: van 23 naar 27 miljoen in K4 en van 47 naar 122 miljoen in heel 2010. Dat is te wijten aan eenmalige afboekingen, veroorzaakt door afschrijvings-, herstructurerings- en trainingskosten respectievelijk de afronding van het Canon-bod.

’De winstgevendheid is verbeterd dankzij de betere benutting van onze fabrieken en de resultaten van ons kostenbesparingsprogramma‘, aldus Océ-topman Rokus van Iperen. ’Onder invloed van de aanhoudende economische onzekerheid bleven klanten kostenbewust, maar de omzet ontwikkelde zich positief ten opzichte van de trend in de voorgaande jaren. Sommige markten lieten duidelijke tekenen van herstel zien, met name hoogvolumerollenprinters, breed formaat en business-services.‘

De samenwerking met de nieuwe moeder begint ondertussen op stoom te komen. Na de zomer van 2010 heeft Océ een start gemaakt met de verkoop van Canon-printers, eerst in de Verenigde Staten, later ook in Europa en sinds eind vorig jaar wereldwijd. Daarnaast hebben de Venlose R&D‘ers zich met hun Japanse collega‘s gezet aan de gezamenlijke ontwikkeling van klein- en breedformaatprinters. De lancering van de eerste producten staat gepland voor dit jaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.