Nxtgen Hightech lanceert Nxtgen Finance

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het nationaal Groeifonds-programma voor de hightech equipment, Nxtgen Hightech, lanceert samen met regionale ontwikkelingsmaatschappijen een nieuw financieringsgerelateerd initiatief. In samenwerking met publieke en private financiers wil Nxtgen Finance investeerders en machinebouwers nader tot elkaar brengen. Zo kunnen geldschieters de nieuwste technologieën en innovaties spotten, vroegtijdig het verdienmodel analyseren en tot investeringen komen.

‛Binnen ons programma hebben we behoorlijk veel start-ups en scale-ups. Die hebben vroeger of later additionele financiering nodig om hun innovaties op te schalen en/of naar de markt te brengen. Met dit initiatief bieden we onze projectpartners extra support zodat de innovaties snel hun weg naar de markt kunnen vinden,’ zegt Monika Hoekstra, managing director van Nxtgen Hightech.

‛Het is zaak dat meer middelen ter beschikking komen voor het versneld doorontwikkelen en naar de markt brengen van hightech equipment dat bijdraagt aan onze duurzaamheid en toekomstig verdienvermogen. Hierin zijn we als Nederland veelal koploper en die positie willen we graag behouden. Met dit initiatief stellen we ons expliciet als doel om naast publieke vooral ook private investeerders over de streep te trekken om mee te investeren,’ stelt ceo Brigit van Dijk-van de Reijt van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (Bom), een van de deelnemende ontwikkelingsmaatschappijen.