NXP helpt Lightyear bij ontwikkelen zonneauto voor massamarkt

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Lightyear en NXP gaan een samenwerking aan, waarbij het hightechbedrijf uit Helmond de komende jaren NXP-technologie gebruikt bij de ontwikkeling van zijn zonneauto’s. Beide bedrijven hebben zich als doel gesteld om de eerste zonneauto’s op de weg te krijgen en de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s te versnellen.

Lightyear gebruikt NXP-technologie in zijn exclusieve Lightyear One-model, dat naar verwachting in de zomer van 2022 in productie gaat. De technologie wordt toegepast in onder meer het batterijbeheersysteem, de bestuurder-voertuiginterface, de vehicle control unit, de omvormers voor de zonnepanelen, en de motor interface unit. Het massamarktmodel van Lightyear – dat naar verwachting vanaf 2024/2025 in productie gaat – gebruikt ook chiptechnologie van NXP.

‘De samenwerking met NXP is erg waardevol voor ons. Het maakt namelijk snellere prototyping mogelijk en dit versnelt onze time-to-market enorm’, zegt Lex Hoefsloot, medeoprichter en ceo van Lightyear. ‘Bovendien richten we ons met deze samenwerking op het implementeren van autonoom rijden in ons volgende massamarktmodel. We hebben hiervoor een sterke en deskundige partner op het gebied van halfgeleiderchips nodig. De technologie van NXP stelt ons in staat de ontwikkeltijd aanzienlijk te verkorten en tegelijkertijd te zorgen voor hoogwaardige chiptechnologie.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.