NXP en Oostenrijkse partner zetten in op automotive Ethernet

Pieter Edelman
19 september 2013

NXP en het Oostenrijkse TTTech hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van automotive Ethernet-switches. Ethernet wordt gezien als de toekomst voor gegevens-uitwisseling binnen voertuigen vanwege de exponentieel groeiende hoeveelheid data, maar de technologie voldoet niet aan de eisen van de automotive markt. Om hieraan te voldoen is de BroadR-Reach Ethernet-standaard ontworpen, waar de twee partners zich op zullen richten.

TTTech is gespecialiseerd in Ethernet voor deterministische toepassingen, met zijn eigen time-triggered variant. Het bedrijf brengt zijn switch-IP in in de samenwerking, die NXP zal integreren in IC‘s met geïntegreerde Phy‘s voor BroadR-Reach. De partners willen de oplossing ook vermarkten voor andere industriële realtime toepassingen.

Met de switches kunnen standaard netwerkkabels (unshielded twisted pair) in het voertuig gebruikt worden. Daarover kunnen drie klassen Ethernet-paketten verstuurd worden: standaard Ethernet voor diagnostiek en het flashen van ECU‘s, asynchrone data voor audio en video en sensorfusie, en synchrone data voor hard-realtime toepassingen zoals aansturing en fail-safe systemen.