NWO wil vervolg Kenniswerkersregeling

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Voorzitter Jos Engelen van NWO wil dat de uitwisseling van onderzoekers tussen bedrijfsleven, zoals mogelijk gemaakt door de Kenniswerkersregeling, voortgezet wordt in economisch betere tijden. Dat zegt hij vandaag in het Financieele Dagblad, vooruitlopend op de presentatie van de nieuwe NWO-strategie volgende maand. Eerder pleitte TUE-hoogleraar Maarten Steinbuch in Mechatronica Magazine al voor een permanent vervolg op de crisisverzachtende maatregel.

Engelen verlangt van het volgende kabinet verder structureel extra 1,5 miljard onderzoekseuro‘s per jaar. Daarvan wil hij een derde spenderen aan R&D-samenwerking tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven, de resterende miljard zou voor de helft naar NWO zelf en voor de andere helft direct naar de universiteiten moeten. De huidige begroting van de onderzoeksorganisatie bedraagt 700 miljoen euro. Van elke vier van de tien als excellent bestempelde onderzoeksvoorstellen kan NWO er met dat budget één honoreren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.