NWO vereenvoudigt aanbod onderzoeksprogramma’s

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NWO begint per 1 augustus met de vereenvoudiging van zijn programmapalet. Alle financieringsinstrumenten worden samengebracht in een handvol ā€˜hoofdvormenā€™, die dankzij een modulaire opzet toch de flexibiliteit bezitten om verschillende doelen en behoeftes te bedienen. Aan de invulling van de onderzoeksprogrammaā€™s verandert niets, maar het geheel wordt een stuk overzichtelijker, stelt NWO.

De afgelopen jaren hebben organisaties als STW en Fom zich onder de vlag van NWO geschaard. Daardoor beheert de organisatie nu veel financieringsinstrumenten die verschillen in vorm en voorwaarden. Dat is lastig voor onderzoekers en hindert samenwerking tussen wetenschapsgebieden.

NWO presenteert de details van de vereenvoudiging later dit jaar in een nieuw strategisch plan. Als hoofdvormen denkt de organisatie aan persoonsgerichte financiering (zoals de Veni-Vidi-Vici-beurzen), nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek en thematisch of missiegedreven onderzoek. Bij de laatste twee vormen is er plaats voor private partners.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.