Nvidia opent cobot-lab in Seattle

Pieter Edelman
16 januari 2019

Nvidia heeft een cobot-onderzoekslab geopend in het Amerikaanse Seattle om de banden met de University of Washington (UW) aldaar aan te halen. Het onderzoekscentrum wordt geleid door UW-onderzoeker Dieter Fox, die zich specialiseert in cobots. Initieel beslaat het lab veertien wetenschappelijke medewerkers, maar halverwege het jaar moet dat aantal al verdrievoudigd zijn, zegt Nvidia.

Nvidia is met zijn gpu’s een van de hoofdrolspelers in het veld van deep learning, dat de basis vormt voor de geavanceerde beeldherkenning die nodig is om robots in een omgeving met mensen te laten opereren. Het bedrijf legt zich dan ook steeds meer toe op robot- en cobottoepassingen. Vorige week pakte het bedrijf op de Ces in Las Vegas bijvoorbeeld groot uit met zijn technologie voor autonomie in voertuigen.

In totaal wordt er een dozijn onderzoeksprojecten ondergebracht in het nieuwe onderzoekscentrum. De belangrijkste is een robot die in een normale keuken moet kunnen werken. Volgens Fox is dat een ideale proeftuin; een gestructureerde omgeving die toch een brede reeks aan situaties vertegenwoordigt.