Nu nog profiteren van de EIA en MIA 2013? Het kan

Rolf Grouve is managing director van subsidieadviesbureau Innovation Connect.

Leestijd: 2 minuten

Terwijl de nieuwe Energielijst en Milieulijst van de populaire Energie Investeringsaftrek (EIA) en Milieu Investeringsaftrek (MIA) inmiddels zijn gepubliceerd, kunnen ondernemers nog steeds gebruikmaken van de EIA en MIA uit 2013. Want wie eind vorig jaar nog een energie- of milieuvriendelijke investering heeft gedaan, kan tot drie maanden na de opdrachtbevestiging aanspraak maken op de EIA en MIA 2013. Veel ondernemers weten dit niet en lopen daardoor onnodig het belastingvoordeel van enkele honderden tot tienduizenden euro’s op hun duurzame investering mis.

Daar waar voor de meeste subsidies geldt dat er juist voorafgaand aan een project of investering een aanvraag moet zijn ingediend, geldt voor de EIA en MIA dat dit ook nog met terugwerkende kracht mogelijk is. In de praktijk blijken veel bedrijven hier niet van op de hoogte te zijn. En zeker wanneer de nieuwe Energie- en Milieulijst openbaar worden gemaakt, gaat de bon van de investering uit het vorige jaar vaak gemakkelijk en volstrekt onnodig en onterecht de prullenbak in.

Ondernemers die in de laatste maanden van vorig jaar dus wel hebben geïnvesteerd in een energievriendelijk bedrijfsmiddel of in duurzame energie, maar geen gebruikgemaakt hebben van de MIA of EIA doen er dus goed aan om, eventueel met hulp van een deskundige, alsnog hun belastingvoordeel op te halen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen