NTT en Schneider Electric werken samen aan private 5G-netwerken

Alexander Pil
22 maart 2022

NTT en Schneider Electric hebben de handen ineengeslagen om Private 5G (P5G) te kunnen leveren, een on-premise private netwerkoplossing en -platform dat digitalisering mogelijk maakt en dat digitale oplossingen in de productieomgeving drastisch kan bevorderen. De komende maanden zal het P5G-platform worden getest in Schneiders Lexington Smart Factory, de eerste Schneider-fabriek in de Verenigde Staten met een Smart Factory-showcase die iot-connectiviteit, edge analytics en predictive analytics gebruikt om energie-efficiënte en duurzaamheidsdoelstellingen te stimuleren. De P5G zal een belangrijke stimulans zijn voor usecases die een oplossing bieden voor uitdagingen rond de beschikbaarheid van apparatuur, machineprestaties en productkwaliteit. Zo zullen de bedrijven bijvoorbeeld machine vision-mogelijkheden integreren in bestaande automatiseringssystemen voor fabrieken en magazijnen, waarmee ze storingen en slijtage kunnen opsporen om de hoofdoorzaak bijna onmiddellijk te achterhalen.

Schneider Electric test zijn private 5G-oplossing in zijn eigen slimme fabriek in het Amerikaanse Lexington.

Aanvullende P5G-usecases die tot de mogelijkheden behoren, zijn onder meer:

– Onbelemmerde connectiviteit voor een beter beheer van agv’s in een fabrieksomgeving, wat leidt tot efficiëntere en nauwkeurigere workflows;

– Machine vision-toepassingen voor het detecteren van anomalieën in machineprestaties om hoge prestaties, beschikbaarheid en kwaliteit van het product te garanderen;

– Augmented reality-oplossingen die ondersteuning op afstand mogelijk maken voor een beter onderhoud en beheer van apparatuur en een betere ervaring voor de werknemers.

 advertorial 
Bits&Chips event 2023

Test less, verify Moore

At the Bits&Chips Event 2023 on 12 October 2023, Phillipa Hopcroft from Crocotec and Ivo ter Horst from ASML will kick off with a keynote speech on transforming how lithography machine software is built. Make sure to keep an eye on the website for program updates and save the date!