NTS werkt aan verdubbeling in Singapore, 150 mensen erbij

René Raaijmakers
28 september 2022

De komende jaren verdubbelt NTS zijn faciliteiten in Singapore. De Eindhovense first-tier toeleverancier bouwt daar aan een productieomgeving voor zeer nauwkeurige frames, complexe sheet metal-frames en mechatronica-assemblage.

Op den duur verhuist alles van de huidige twee locaties naar de nieuwe vestiging die tweemaal meer vloeroppervlak heeft. ‘Ons nieuwe gebouw zal een significant hogere output toelaten en een meer professionele hightech uitstraling hebben’, zegt Rogier Niessen, directeur van de Singaporese NTS-divisie.

‘Het nieuwe gebouw van NTS zal een significant hogere output toelaten en een meer professionele hightech uitstraling hebben’, aldus Rogier Niessen, directeur van de Singaporese NTS-divisie.

De plannen sluiten aan bij de verwachting dat de equipmentbouw voor de wereldwijde halfgeleiderindustrie de komende jaren zal verdubbelen. Directeur Tjarko Bouman ziet groei over de hele linie voor de belangrijkste NTS-activiteiten semicon en analytisch. Deze twee beslaan samen zo’n 90 procent van de business. In Singapore bedient de Nederlandse supplier onder meer KLA, Applied Materials en ASM International.

Ruimte, locatie en structurele flexibiliteit waren essentiële elementen in het selectieproces. Voor NTS waren een hoge vloerbelasting en een grote ruimte op de begane grond van cruciaal belang. De huidige locaties konden ook niet voldoen aan de eisen aan schoon werken en koeling in de vloeren. Het nieuwe gebouw beslaat 20 duizend vierkante meter, verdeeld over vijf verdiepingen, twee keer zo groot als de huidige gebouwen. ‘In 2023 en 2024 staan grote verbouwingen en reconstructies gepland om een op maat gemaakte, verticaal geïntegreerde site te creëren’, aldus Niessen.

NTS wil op zijn nieuwe locatie veel aandacht gaan besteden aan procesautomatisering en robotica. ‘Door meer automatisering in te brengen – zowel qua expertise als de technische benodigdheden – stellen we onszelf in staat evenredig uit te breiden en tegelijkertijd onze processen en systemen toekomstbestendig te maken’, zegt director operations Ajimon Mathew. NTS Singapore gaat een volledig geautomatiseerde laserlasmachine installeren, inclusief een draaitafel met een roterende as voor het instellen van materiaal.

 advertorial 
Bits&Chips event 2023

Test less, verify Moore

At the Bits&Chips Event 2023 on 12 October 2023, Phillipa Hopcroft from Crocotec and Ivo ter Horst from ASML will kick off with a keynote speech on transforming how lithography machine software is built. Make sure to keep an eye on the website for program updates and save the date!

Ook werkt het bedrijf aan coatingprocessen, geautomatiseerd zandstralen en oppervlaktevoorbehandeling. Een deel daarvan besteedt NTS nog uit, maar door dit in huis te halen, kan de doorlooptijd verkorten. De komende vijf jaar wil NTS Singapore meer dan 150 mensen aannemen.