NTS vermarkt mini-elektronenmicroscoop Fei (update)

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De NTS Group heeft een meerderheidsaandeel genomen in Phenom-World. Dit onlangs opgerichte bedrijf gaat de marketing, sales en service regelen rondom de Phenom-elektronenmicroscoop van Fei Company. Samen met Sioux ontwikkelde NTS het tafelmodel van de microscoop drie jaar geleden in opdracht van de Amerikaanse microscopenbouwer. Fei trekt zijn handen niet helemaal van de Phenom af. Het houdt een minderheidsbelang in Phenom-World en blijft als specialist in elektronmicroscopie technologisch betrokken.

’Van nature ontwikkelen wij systemen in opdracht van derden‘, zegt NTS-directeur Mark Hendrikse. ’Maar we krijgen steeds vaker de vraag om al eerder in het proces in te stappen. Ook betrekken klanten ons soms bij de marketing en verkoop.‘ Zo ging het ook met de Phenom. Omdat de marktaanpak voor dit instrument nogal afwijkt van de zeer specialistische en geavanceerde microscopen uit de rest van zijn assortiment, vroeg Fei aan NTS om de vermarkting op zich te nemen.

NTS zet de business in een aparte bv met oud-NTS-topman John Berghmans aan het roer. Behalve medewerkers van NTS stappen ook enkele specialisten van Fei over. Hendrikse: ’We maken gebruik van het bestaande netwerk aan distributeurs. Dat zullen we vanuit Eindhoven aansturen. We verwachten tussen de honderd en tweehonderd instrumenten per jaar te kunnen verkopen. Onze relatie met Fei bouwen we met deze stap nog verder uit. We zijn nu in staat om pro-actief mee te werken aan nieuwe ontwikkelingen op basis van het Phenom-concept.‘ Voorlopig krijgen de microscopen nog een Fei-merkje. In de toekomst zal NTS ze puur onder de naam Phenom vermarkten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.