NTS Shemer koorddanst door de crisis

René Raaijmakers
Leestijd: 14 minuten

Een recessie managen betekent koorddansen. OEM‘s en toeleveranciers zetten alle zeilen bij nu de inkomsten sterk zijn gekrompen. Aan de andere kant duiken mogelijkheden op voor ongekende deals. Mechatronica Magazine ging mee naar Israël met Marc Hendrikse van NTS, op zoek naar kansen die hij binnenkort hoopt te verzilveren.

Crisis, kansen, cash. Die drie woorden vormen de rode draad van de reis naar Israël die ik begin april maak met Marc Hendrikse, directeur van de NTS Group. Hendrikse nodigde me uit op de Precisiebeurs, afgelopen november, om samen de kersverse joint venture met Shemer te bezoeken. Die reis gaat vier maanden later door, ook al ging de recessie zwaarder drukken op NTS. De midweekse trip levert een zeldzame inkijk in turbulente tijden op de hightechmarkt.

Naast de vestiging van NTS Shemer in Misgav bezoeken we relaties – van potentiële partners tot bestaande klanten. De openheid is zeldzaam, zeker gezien de omstandigheden. Zo kan ik als journalist aanwezig zijn bij kennismakingsgesprekken met een machinebouwer die zijn volledige assemblage naar NTS Shemer wil overhevelen. Met deze potentiële klant praat NTS Shemer bovendien over de overname van een Chinese vestiging.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.