NTS pakt met Scrum volledige verantwoordelijkheid in keten

Bert Smeets helpt bedrijven en organisaties effectiever te worden door kleine maar zeer gerichte acties. Hij koppelt de menselijke factor aan de bedrijfsdoelen, waarbij hij maatwerkoplossingen creëert gebaseerd op eigen ervaring en diverse methodes en tools. Via zijn eigen bedrijf Chaos2Work heeft Smeets bij NTS met de Scrum-methode de gedrevenheid van de mensen en de onderlinge samenwerking sterk vergroot.

Leestijd: 6 minuten

De muren hangen vol met post-its, dertig ontwikkelaars staan verdeeld over drie teams bij elkaar. Kort en bondig wordt de projectstatus doorgenomen. De energie is voelbaar, de voortgang zichtbaar. NTS zet sinds maart 2012 Scrum-projectmanagement effectief in om hightech mechatronicaprojecten succesvol te laten verlopen. Daarnaast heeft het het ontwikkelproces geoptimaliseerd en stuurt het actief op de teamdynamiek in projecten. De resultaten zijn zeer positief.

Technologieprojecten zijn zeer dynamisch. Je kunt het vergelijken met een zeiltocht over zee. Het weer is moeilijk te voorspellen, maar je kunt er wel voor zorgen dat boot en bemanning goed zijn opgetuigd om adequaat om te gaan met de onzekerheden van het weer en de zee. Het KNMI en weersites bieden informatie, maar het gaat er vooral om dat de bemanning doet wat ze moet doen in elke situatie.

Net als de weersvoorspellingen verschaffen standaard projectmanagementmethodes als Prince2 en PMI een globaal kader waarin projecten kunnen worden uitgevoerd. Scrum is hierop een belangrijke aanvulling. Het helpt het projectteam namelijk de focus te houden op een afgebakende verzameling activiteiten die visueel in beeld worden gebracht op de werkvloer. Door ontwerpcycli kort en inzichtelijk te houden, is het proces sneller en effectiever bij te sturen. Door Scrum op een strategische manier in te zetten creëert NTS meerwaarde voor de klant en neemt het de volledige verantwoordelijkheid in de uitbestedingsketen. Eric Hezemans, managing director van NTS Systems Development, bevestigt dit: ’Door de proactiviteit van onze vakmensen in de projecten te vergroten, zien we het resultaat tegelijk met het werkplezier toenemen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.