NTS opent tweede vestiging in Singapore

Alexander Pil
25 mei 2016

De Eindhovense NTS-Group heeft zijn aanwezigheid in Singapore vergroot met een nieuwe assemblagefabriek, NTS Mechatronics Singapore. Sinds het in 2013 een onderdeel van de Aziatische industriegroep HFB overnam, is NTS in dat land aanwezig. ‘We hebben in die tijd de omzet verdubbeld, vooral door klanten uit de halfgeleiderindustrie’, zegt directeur Marc Hendrikse. ‘We liepen tegen de grenzen aan. We hadden een heel nieuw pand kunnen betrekken, maar we zagen het niet zitten om ons hele productiebedrijf op te pakken.’ NTS huurt daarom sinds kort een tweede pand vlak bij de oude locatie van NTS Components Singapore. Daar komen alle assemblageactiviteiten in.

Het nieuwe pand beslaat duizend vierkante meter en biedt voldoende ruimte om de modules en machines te assembleren en te testen. Met een cleanroom van 350 vierkante meter in klasse 10.000 en een speciale cel voor klasse 100 is er voldoende ruimte voor verdere groei en ontwikkeling. ‘Onze tak in Singapore is nu bijna honderdvijftig man groot’, aldus Hendrikse, die verwacht dat de twee vestigingen samen zullen groeien naar ongeveer tweehonderd medewerkers.

NTS werkt in Singapore veel voor grote Amerikaanse klanten, maar de producten worden lokaal afgeleverd. ‘Applied Materials en KLA Tencor hebben er sites’, vertelt Hendrikse. ‘Die twee klanten wilden graag meer zaken met ons doen. Voorwaarde was wel dat we ook in Singapore zouden zitten. Dat was de belangrijkste reden van de overname in 2013.’ De halfgeleiderreuzen hebben woord gehouden en de afgelopen jaren steeds meer opdrachten bij NTS neergelegd. ‘Inmiddels zijn daar nog een paar partijen bijgekomen, waaronder ASM’, meldt Hendrikse.

Ook elders in de organisatie heeft NTS de wind mee. In 2015 boekte het bedrijf een omzet van 143 miljoen euro, een stijging van twaalf procent ten opzichte van 2014. Wereldwijd groeide het personeelsbestand naar ruim duizend medewerkers (van wie ongeveer een vijfde ingenieurs). ‘De eerste helft van het jaar was nog matig, maar in de tweede helft trok het aan’, aldus Hendrikse. ‘Die lijn heeft zich ook in 2016 doorgezet. We hebben een horizon van slechts een paar maanden. Veel verder vooruitkijken blijft lastig.’

Hendrikse wil met NTS doorgroeien naar een omzet van ongeveer tweehonderd miljoen euro. Een doel dat rond 2020 moet zijn gehaald, is de voorzichtige schatting. ‘Dan kun je echt de rol van first tier supplier spelen, inclusief ontwikkeling, risicodeling, spreiding over klanten en markten, en het internationaal volgen van de opdrachtgevers’, legt Hendrikse uit. Naast NTS zullen in Nederland hooguit een handjevol bedrijven dat niveau kunnen halen, schat hij. ‘Maar daarnaast is er nog heel veel business voor zeer gespecialiseerde second tier bedrijven.’

 advertorial 
Pilz

RFID-toegangsbeveiliging nu nog makkelijker

Voor Identification and Access Management (I.A.M.) heeft Pilz het bedrijfsmoduskeuze- en toegangsautorisatiesysteem PITmode. Voor een onderdeel van dit systeem, de PITreader, heeft Pilz een RFID-transponder in kaart- en stickerformaat ontwikkeld. Alle varianten zijn vrij beschrijfbaar en rechten kunnen vastgelegd worden door gebruik te maken van de eenvoudig passende softwaretools.