NTS ontfermt zich over failliet Systence

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Het 1 april failliet verklaarde systeemhuis Systence maakt een doorstart binnen de NTS Group. Het Eindhovense concern brengt de twee onderdelen Consulting Engineers en System Development onder in een nieuwe bv, NTS Systence. De leiding komt in handen van Emile Asselbergs, die daarnaast directeur blijft van NTS‘ opticadochter Optel. De 35 medewerkers van Syntence zetten hun werkzaamheden voort op de bestaande locatie in Wijchen. De activiteiten op de High Tech Campus verhuizen naar het NTS-hoofdkwartier aan de Eindhovense Dillenburgstraat.

NTS Systence bouwt prototypes en levert engineeringdiensten op het gebied van mechanica, elektronica en software. Volgens NTS-directeur Marc Hendrikse zijn de specialismen van de nieuwe dochter complementair aan die van de bestaande onderdelen. ’Voor de ontwikkeling, protobouw, serieproductie en transfer naar lagelonenfabricage zijn we meer dan voorheen een one stop shop. NTS doet ontwikkelingen die leiden tot serieproductie. Klanten die in eerste instantie alleen een prototype wensen, kunnen nu terecht bij NTS Systence. Willen ze later toch meer, dan bieden we een vloeiende overgang naar NTS Mechatronics.‘

Met de doorstart onder de NTS-vlag ontstaan er voor Systence kansen om te groeien. Door de mogelijkheden die de zusterbedrijven bieden, kan het nieuwe familielid meer betekenen voor zijn bestaande klanten. Andersom kan de rest van de groep met de Wijchense expertise de huidige NTS-clientèle meer van dienst zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.