NTS neemt Anorad in Israël over

Alexander Pil
18 februari 2010

De NTS-Group heeft via zijn Israëlische dochter NTS Shemer de activiteiten van Anorad in Israël overgenomen. De vestiging was onderdeel van Rockwell Automation en bouwt speciale stages voor klanten zoals Applied Materials, Camtek, HP, KLA Tencor, Nova en Orbotech. Het bedrijf gaat verder onder de naam NTS Shemer Motion. Dat melden welingelichte bronnen rondom het Eindhovense concern.

NTS kan op vier plaatsen ter wereld in serie assembleren: China, Israël, Nederland en Tsjechië. Het Nederlandse bedrijf zal zijn nieuwe Israëlische tak ook inzetten voor Europese klanten die op zoek zijn naar hightech stages, machines of systeemonderdelen.

Met de overname gooit NTS ook zijn Israëlische organisatie om. NTS Shemer verhuist naar de locatie van het voormalige Anorad Israël in Yokne‘am waar een cleanroom van 550 vierkante meter beschikbaar is. Het wordt met vijftig medewerkers het centrum van alle NTS-activiteiten in het Midden-Oosten en Azië. Yaron Itay, de huidige directeur van NTS Shemer, blijft verantwoordelijk voor de regio.