NTS installeert nieuwste metaalprinter Additive Industries

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

NTS-Group maakte vandaag bekend dat het bedrijf een geavanceerde Metalfab G2 3D-printer van Additive Industries heeft geïnstalleerd op zijn locatie in Hengelo om hightech oem’s in de halfgeleider-, analytische en medische markt beter van dienst te kunnen zijn. Met de nieuwe 3D-printer kan NTS titanium, roestvrij staal en aluminium printen; andere exotische materialen zijn in ontwikkeling.

Additive manufacturing wordt door toonaangevende hightech oem’s steeds meer als een volwaardige productiemethode beschouwd. Bedrijven zien al jaren de voordelen van deze technologie, waarvan inmiddels is bewezen dat deze onderdelen kan produceren die consistent voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen. Naast de inherente voordelen van de technologie speelt ook de druk op de toeleverketen die machinebouwers momenteel ervaren een belangrijke rol: bij additive manufacturing zijn de doorlooptijden aanzienlijk korter dan bij conventionele productiemethoden.

‘Onze capaciteiten op het gebied van additive manufacturing zijn een geweldige aanvulling op onze bestaande competenties en vormen de kern van onze bedrijfsstrategie’, aldus NTS-topman Tjarko Bouman. ‘We proberen voortdurend om onze toegevoegde waarde voor hightech oem’s te verbeteren door een kostenefficiëntere productie, een kortere time-to-market en een snellere ontwikkeling van prototypes te bieden. Onze nieuwe industriële Metalfab G2-printer van Additive Industries beschikt over drie grote bouwruimtes en vier lasers. Zo zijn onze klanten verzekerd van een hoge productiviteit en consistente kwaliteit.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.