NTS innoveert in apothekersrobotica

Leestijd: 4 minuten

Voor Apostore ontwikkelde NTS in negen maanden een nieuw apothekerssysteem dat de opslag en uitgifte van de medicijnen automatiseert. De uitdaging was onder meer om het dynamische gedrag van de robotarm en de gripper tot op tienden van millimeters onder controle te houden.

‘We wilden frisse ideeën die ons verder zouden helpen dan onze eigen innovativiteit’, stelt Jurgen Gessner, CEO van Apostore. ‘We wilden een nieuw low-cost systeem als toevoeging aan onze productlijnen in het onderste segment. We kregen meer: we kregen een systeem dat zowel low-cost is als diverse voordelen biedt ten opzichte van de bestaande concurrerende systemen. Modulair design, lage vloerbelasting, zeer flexibel en toekomstbestendig aangezien het na aankoop nog is aan te passen en uit te breiden. In negen maanden tijd heeft de NTS-Group met ons een systeem ontwikkeld waarmee we de meest innovatieve speler in onze markt blijven. De Apostore Cube+ zet bijvoorbeeld een nieuwe standaard in geluid: het is de stilste machine in de markt.’

Apostore is een innovatief bedrijf uit het Duitse Gelsenkirchen en is gespecialiseerd in apothekersautomatiseringssystemen. Al jarenlang staat Apostore bekend om zijn innovatieve producten en het won verschillende prijzen. De systemen stellen apothekers in staat om hun operationele kosten te drukken en daarmee meer winstgevendere apotheken te creëren. Meer dan dertig patenten ondersteunen de technologie, onder meer voor het zelfreinigende vermogen van de robots en energiebesparende functies.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.