NTS groeit fors door overname Norma

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De NTS-Group en Norma hebben een overeenkomst gesloten waardoor Norma onderdeel wordt van NTS. Hiermee ontstaat een groep van toeleverende bedrijven in de hightechindustrie met wereldwijd vijftienhonderd medewerkers en een jaarlijkse omzet van circa 210 miljoen euro. Norma blijft onder eigen naam opereren. Frank Biemans gaat als ceo van Norma rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur van NTS. De transactie wordt naar verwachting gecompleteerd in het derde kwartaal van 2016.

NTS-topman Marc Hendrikse: ‘De kerncompetenties van Norma op het gebied van precisieverspanen zijn zeer complementair aan die van NTS. Bovendien passen de culturen van beide bedrijven heel goed bij elkaar. Met Norma in onze groep vormen we een krachtig en ambitieus bedrijf dat qua grootte, internationale positie en totale portfolio van kennis en kunde een optimale eerstelijnstoeleverancier is voor machinebouwers in de hightechindustrie. De overname van Norma past daarmee perfect in onze strategie om onze klanten op een steeds hoger niveau te ondersteunen bij het ontwikkelen, het maken en het assembleren van systemen, modules en componenten.’

Norma (vierhonderd medewerkers) heeft als hightech toeleverancier kennis en ervaring op het gebied van mechanische precisiebewerkingen en de samenstelling van ultraprecisiemodules. Daarnaast beschikt Norma over kennis op het gebied van value engineering. Het bedrijf opereert vanuit drie vestigingen: Hengelo, Drachten en Doetinchem.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.