NTS creëert complexe module voor RGS in fastlane-traject

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Recent leverde NTS Combimetaal een Wafer Outfeed Bin-module op aan RGS Development. Door het toevoegen van deze complexe module aan de productiemachine maakt het bedrijf uit Broek op Langedijk een belangrijke efficiencyslag in de fabricage van E-Magy, een siliciumpoeder dat de capaciteit van lithiumionbatterijen significant kan verbeteren. De tijdsdruk die op het project stond was groot. Het werd in een uiterst korte doorlooptijd van tien weken gerealiseerd.

NTS en RGS Development zijn oude bekenden van elkaar. Zo werkte de Eindhovense systeemontwikkelaar al meer dan een decennium geleden mee aan de engineering en bouw van de productiemachine van RGS. Over de jaren verdiepte de relatie zich verder tijdens het door ontwikkelen van de technologie. Onlangs klopte RGS opnieuw aan bij NTS. Ditmaal voor het maken van een Wafer Outfeed Bin-module. Met de installatie van die module is inmiddels de stap mogelijk gemaakt van de productie van samplebatches van een paar kilo naar de fabricage van tonnen per jaar.

Jeroen Sprankenis van NTS: ‘De module bevat plaatwerk, complexe lassamenstellingen en dubbelwandige delen. Daarnaast moesten we de module testen volgens de specificaties van RGS.’ Bij het eerste contact over dit project werd direct duidelijk dat de module op korte termijn moest worden geïnstalleerd, tijdens een geplande upgrade van de installatie. Heel snel schakelen was dus vereist. ‘We produceren niet alleen kleine series en enkel stuks, maar hebben ook expertise in fastlane-trajecten, bijvoorbeeld de realisatie van speciale projecten en spoedklussen’, gaat Sprankenis verder. ‘Daarbij is alles gericht op het snel, flexibel en kosteneffectief omzetten van een tekeningenpakket, een nog niet afgerond ontwerp, een schets of zelfs alleen specificaties, in een technisch maakbaar product met de juiste precisie, robuustheid en dimensies. Hierbij vindt nauwe samenwerking plaats tussen onze vakspecialisten, engineers en de klant.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.