Nspyre neemt activiteiten Irmato Engineering Services over

Alexander Pil
4 augustus 2014

Nspyre maakt bekend dat het per 1 augustus de activiteiten Engineering Services en Information Services van Irmato heeft overgenomen. De twee divisies gaan verder onder de naam Nspyre Engineering Services. De overname betreft vijftig ingenieurs die werkzaam zijn bij de Irmato-vestigingen in Groningen en Veghel. Nspyre Engineering Services gaat zich verder specialiseren en versterken op het gebied van mechanica en mechatronica met kennis van het gehele productontwikkelproces (van Cad/Cam/CAE tot EDM/PDM en PLM). Financiële details hebben de partijen niet bekendgemaakt.

De verkoop komt voort uit een aanscherping van de strategie bij Irmato en de overtuiging dat de activiteiten beter tot hun recht komen bij een bedrijf met een strategische fit. Nspyre ziet de overname als versterking en verbreding van de dienstverlening aangezien de technologie en klantbasis complementair is. Daarnaast voorzien beide organisaties de komende jaren een hechte samenwerking voor diverse projecten in de markt.

Nspyre-CEO Philip van Blanken: ‘We kiezen gericht voor het versterken van de dienstverlening op gebieden waarin technologie een cruciale rol speelt. Deze overname biedt ons de mogelijkheid een nog betere en bredere dienstverlening aan te kunnen bieden richting klanten en onze groei over de afgelopen jaren verder kracht bij te zetten.’ Irmato-directeur Vitor Moonen vult aan: ‘Het vervreemden van deze activiteiten biedt Irmato de ruimte onze strategie en focus aan te scherpen en verder te bouwen aan onze kernactiviteiten.’

Nspyre verwacht door de overname zijn omzet dit jaar te kunnen verhogen naar ongeveer 63 miljoen euro. Voor 2015 wordt een verdere groei van de omzet voorzien.