Novel-T en Imec.istart gaan samen Nederlandse techstarters versnellen

Collin Arocho
Leestijd: 2 minuten

Imec.istart uit Leuven en Novel-T uit Enschede hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd. In de overeenkomst bundelt het duo de krachten om het nieuwe programma Imec.istart.nl voor technostartups te lanceren. Het 12 tot 18 maanden durende programma heeft een eigen investeringsfonds en heeft als doel jonge technologiebedrijven en spin-offs van kennisinstellingen een boost te geven en hun kansen te vergroten om van een prototype naar een succesvolle marktintroductie en internationale groei te komen.

Naast een initiële investering van 50 tot 250 duizend euro krijgen deelnemers aan het programma ook toegang tot ruim 4500 van ‘s werelds beste tech-experts en een groot netwerk van actieve investeerders. Bij het programma en het fonds zijn verschillende partners uit de private en publieke sector betrokken, zoals VDL, Simac, Oost NL, Universiteit Twente, Imec, Cronos Group, Demcon, Pfizer, Comate en Research Center Oneplanet. Half november sluit de eerste inschrijfronde. Het programma start in januari 2022. Een tweede ronde opent op 1 mei en start medio 2022.

‘We kijken ernaar uit om ons toonaangevende acceleratieprogramma in Nederland uit te rollen. Vooral om dit te coproduceren met Novel-T als sterke founding partner’, zegt Sven De Cleyn, programmadirecteur van Imec.istart. ‘Wij geloven dat de financiering die door Imec.istart.nl wordt aangeboden, samen met het unieke ondersteuningsprogramma en het internationale bereik van het Imec-netwerk en onze partners, een grote troef zal zijn voor Nederlandse hightech en deeptech startups met groeiambities. Deze stap stelt ons ook in staat om het Belgische en Nederlandse startupecosysteem dichter bij elkaar te brengen, wat nieuwe kansen zal creëren voor startups en scale-ups aan beide kanten van de grens.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.