Norma installeert vacuümsoldeeroven

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Hengelose Norma heeft onlangs een nieuwe hoogvacuümsoldeeroven in gebruik genomen. De oven is geschikt om vooral aluminium delen onder een hoog vacuüm te solderen. Dat is nodig voor complexe producten die Norma voor enkele klanten maakt. Door het hoge vacuüm wordt zuurstof aan het soldeerproces onttrokken en treedt er geen corrosie op. Hierdoor ontstaat uit losse delen een nieuw homogeen product.

In juni is Norma gestart met de inbedrijfstelling van de nieuwe oven. ’Momenteel wordt de oven geschikt gemaakt voor onze producten, een kwalificatieproces dat zo‘n negen weken in beslag neemt‘, aldus Norma‘s QA-manager Kees Looijenga. ’Dat is een forse periode omdat de kwaliteit van het productieproces afhankelijk is van het formaat en de geometrie van de producten. Als de productie met de oven is gestart, willen we nog een finale stap maken door het proces te certificeren tegen de internationale Nadcap-norm.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.