Nordian Capital verwerft meerderheidsaandeel IGS Gebojagema

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Amsterdamse investeringshuis Nordian Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in IGS Gebojagema. Nordian nam de Eindhovense matrijzenmaker over van Vado Beheer. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

‘Toen Vado in 2011 in ons bedrijf is gestapt, hadden we een omzet van 10 miljoen euro. Vorig jaar was dat gegroeid naar 22 miljoen’, zegt Peter Mertens, ceo van IGS GeboJagema, in het Eindhovens Dagblad. ‘We hebben ons dus prachtig kunnen ontwikkelen onder Vado, maar zijn dat bedrijf nu een beetje ontgroeid. Nordian Capital wil die groei op volle snelheid doorzetten. De intentie is zelfs dat nog te versnellen door een of twee overnames.’

IGS Gebojagema is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de marktleiders in de ontwikkeling, productie en validatie van zeer kwalitatieve multi-injection matrijzen. Het bedrijf richt zich op plastic producten voor optische en medische toepassingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.