Noodfonds voor Brainport-startups

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

De gemeente Eindhoven heeft een noodfonds opgezet voor startups in de Brainport-regio. Veel van deze bedrijven worstelen als gevolg van de corona-crisis. De gemeente heeft al 100 duizend euro in het fonds gestoken.

Startups kunnen geld lenen van het fonds om het hoofd boven water te houden, aangezien beleggers geld terugtrekken uit dit soort bedrijven. Een eerste schatting laat zien dat zo’n honderdvijftig bedrijven in de problemen zijn gekomen. De gemeente Eindhoven heeft besloten tot maximaal 30 duizend euro ondersteuning per bedrijf.

Omdat de eerste donatie niet voldoende is, praat de gemeente met verschillende publieke en private partijen om een ​​bijdrage te leveren aan het fonds. Volgens de Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers van Economie is het geld nodig om de startups te redden. Hij hoopt binnenkort andere sponsors bekend te maken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.