Nokia partnert met Twentse drone-testlocatie

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Nokia wordt technologiepartner van Space53, de gloednieuwe test- en trainingslocatie voor dronetechnologie op het voormalige vliegveld Twente. De telecomgigant gaat de faciliteit de komende jaren veelvuldig gebruiken bij de ontwikkeling van zijn verkeersmanagementsysteem voor drones. Space53 en Nokia steken samen enkele tonnen in de samenwerking.

Met het systeem van Nokia moeten professionele drones het luchtruim veilig kunnen delen met het reguliere luchtverkeer. De drones worden hiervoor voorzien van een 4g-communicatiemodule waarmee ze op afstand aangestuurd en gevolgd kunnen worden. Het systeem voorziet onder meer in monitoring van de vliegtuigjes door centrale autoriteiten en het definiëren van no-flyzones.

De Space53-testlocatie werd eerder deze maand aangekondigd. Volgens Tubantia heeft Nokia de locatie gekozen vanwege de faciliteiten en de aanwezige kennisinstellingen. Mogelijk wil het Finse bedrijf ook een vestiging in Enschede opzetten. Aankomende maandag wordt de overeenkomst getekend tijdens een demodag op de locatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.