Nog eens 12 miljoen extra kapitaal voor Nearfield Instruments

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Nearfield Instruments heeft de voltooiing aangekondigd van een aandelenfinanciering ter waarde van 12 miljoen euro. Daarmee komt het totale opgehaalde bedrag in deze ronde op 48,5 miljoen euro komt. De nieuwe investeringen komen van bestaande aandeelhouders Eugene Investment & Securities, een Koreaanse financiële dienstverlener, en Innovation Industries Fund, een onafhankelijk Nederlands durfkapitaalfonds. ‘We zijn verheugd dat we de samenwerking met meer klanten kunnen versnellen, de organisatie kunnen opschalen en onze tweede productlijn kunnen introduceren’, aldus Nearfield-ceo Hamed Sadeghian. Begin juni ontving Nearfield aan kapitaalinjectie van 17,5 miljoen euro.

Kee-Won Ohm, investeringsdirecteur bij Eugene, zegt: ‘We zien een enorm groeipotentieel in het bedrijf en sinds onze eerste investering in 2019 heeft Nearfield aanzienlijke vooruitgang geboekt door zijn eerste product, Quadra, te leveren aan een grote fabrikant van halfgeleiders. Dit heeft geleid tot een sterke tractie in de industrie.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.