NLR wordt Fieldlab en krijgt 5,9 miljoen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tijdens High-Tech Systems 2016 heeft het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) te horen gekregen dat het subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Efro) ontvangt voor het Fieldlab Flexible Manufacturing ACM Pilot Plant. Het NLR is initiatiefnemer van dit project. In totaal wordt er 5,9 miljoen euro geïnvesteerd. De Efro-subsidie wordt ingezet om onderzoek te doen naar het automatiseren van productieprocessen van composietproducten. Dit is het eerste Flevolandse project dat in de nieuwe subsidieperiode goedgekeurd is.

Het doel van het project is om nieuwe producten te ontwikkelen tot het niveau van marktintroductie, met als onderscheidende eigenschap dat ze lichter of goedkoper zijn dan andere producten op de markt. De rode draad is de inzet van de Automated Composites Manufacturing ACM-Pilot Plant van het NLR. De ACM-Pilot Plant is begin 2015 geopend in Marknesse en is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provincie Flevoland en een samenwerkingsverband met Fokker Landing Gear.

Het NLR werkt in het kader van het Efro-project samen met de bedrijven: Fokker Landing Gear, Label Breed/Kaptein Roodnat, Ampyx Power, PAL-V, Corellian, Bright Composites, Vabo Composites en Omron Europe. Bij dit project zijn ook TNO, TU Delft, de hogescholen Fontys en Windesheim aangesloten via onderzoeks- en onderwijsprojecten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.